Islannissa vastakohdat yhdistyvät näyttäviksi maisemiksi – aavikoilla virtaa jokia, tulivuoret sylkevät jäätä, jäätiköt liekehtivät ja avantovesi höyryää lämpöä.

Liekehtivät jäätiköt ja jäiset tulivuoret!

800 kuumaa lähdettä, 10 000 vesiputousta aj 35 aktiivista tulivuorta. Islannissa voi nähdä Euroopan suurimman jäätikön lisäksi uskomattomia fjordeja ja kallioita, mielettömiä revontulia ja sateenkaaria, vuoria, vehreitä aukioita ja ehkä jopa peikon! Islannin luonnon monipuolisuus tekee siitä ainutlaatuisen. Tässä parhaat kohteet, joihin takuulla ihastut olit luonnon ystävä tai et!

Jökulsárlón

Täällä on kuvattu huippusuosittuja kansainvälisiä elokuvia kuten Die Another Day ja Batman Begins, eikä ihmekään – Jökulsárlónin uskomattomat maisemat ovat kuin suoraan Disney-leffasta! Paikan nimi tarkoittaa islanniksi jäälaguunia, ja nimensä mukaisesti siellä yhdistyy yksityiskohtaiset luonnon hiomat ja jatkuvasti muuttuvat jääveistokset sekä kirkkaansininen vesialue. Jökulsárlón sijaitsee 400 kilometrin päässä Reykjavikista, mutta paikka on matkustamisen arvoinen. Sitä on sanottu maan kauniimmaksi näköalaksi. Noin 20 neliökilometrin kokoinen alue on täynnä jäälauttoja ja -vuoria, jotka jään lohkeillessa muovatuu aina uusiin muotoihin. Tämän luonnollisempia jääpatsaita on vaikea löytää!

Gullfossin vesiputous

Gullfoss on ehdottoman vilpitön kilpavastustaja maailmankuuluille vesiputouksille, kuten Niagran putouksille. Vaikkei se kooltaan vedä vertoja maailman suurimmalle kaltaiselleen sen valtavuutta ja vaikuttavuutta on turha kieltää. Gullfoss, eli “kultainen vesiputous”, on ollut yksi Islannin parhaita nähtävyyksiä jo vuodesta 1875. Ulkomaalaiset sijoittajat halusivat padota putouksen sähkötuotantoon, mutta onneksi he eivät kuitenkaan saaneet rahoja kasaan. Täällä jopa sumu on kauniimpaa kuin mikään, mitä olet koskaan nähnyt! Aurinkoisina päivänä Gullfossin yllä saattaa myös paistaa eloisia sateenkaaria.

Strokkurin geysir

Hvitá-joen vieressä sijaitseva geysir, eli vettä ja höyryä tasaisin väliajoin ruiskuava kuuma lähde, on yksi maan tunnetuimpia kohteita. Strokkurin geysir purkautuu parhaimmillaan 4 minuutin välein jopa 80 metrin korkeuteen. Alueella voi muutenkin tutkiskella Islannin kuuluisaa geotermista toimintaa. Bonuksena Strokkur sijaitsee 10 minuutin päässä Gullfossin putouksesta, joten kohteet voi yhdistää toisiinsa. Jätä kuitenkin tarpeeksi aikaa nauttiaksesi molemmista luonnonihmeistä koko rahan edestä!

Reynisfjaran ranta

Reynisfjara on yksi maailman kauniimmaksi rannaksi (pois lukien trooppiset rannat) nimetty kohde, jonne pääsee helposti autolla. Tämän vulkaanisen rannan pikimusta hiekka tekee siitä ainutlaatuisen. Lisäksi viereinen kallio muistuttaa kirkon uruja! Vedestä pilkottaa suuret kivimuodostelmat, joissa sanotaan piilevän peikkoja ja taikaolentoja, sekä noin 120 metriä veteen kaartuva tummasta laavasta muodostautunut niemimaa. Kesäisin rannalla seikkailee lunnit. Taustalla näkyy myös Katla-tulivuori, joka voi purkautua hetkenä minä hyvänsä! Usvaisena päivänä Renisfjara on mystisen aavemainen, mutta aina yhtä upea!

Blue Lagoon

Ehkä Islannin tunnetuin luonnonkylpylä, ja yksi maailman 25:stä hmeestä, on Blue Lagoon, eli Sininen Laguuni. Geotermiset kraatterit ovat muodostaneet laavakentän laguunin ympärille. Turismin ansiosta alue ei enää ole yksinomaan luonnon muokkaama, sillä muun muassa vedestä löytyy swim-up baari. Veden keskilämpötila on noin 37°C, joten voi huoletta pulahtaa hieman koleampanakin päivänä. Lillumisen lisäksi alueella on myös paljon pieniä kuumia lähteitä löydettävänä, tai voit antaa itsellesi luonnollisen kasvohoidon kaivamalla maasta täysin orgaanista piidioksidista mutaa. Blue Lagoonista löytyy myös pieni vesiputous, josta saa luonnon antaman hieronnan. Nimensä mukaisesti laguunin vesi on kirkasta ja samettisen sinistä, kuin postikortissa. Väri tulee koskemattoman maaperän tarjoamista mineraaleista, kvartsista ja levästä, ja sen kerrotaan olevan erinomaisen tehokasta hoitoa kaikille ihotyypeille. Koska kohde on harvinaisen suosittu, varaudu muihinkin turisteihin, mutta menee vain hetki kun mielesi lepää ja ympärillä olevat äänet katoavat vallan.